Zorgen dat uw vakantiehuis bij terugkomst schoon en opgeruimd is

Gooi de was waar mogelijk weg en leg of hang kleding in een kast. Verwijder ook het bed voordat u vertrekt. Het dekbed, matras en kussens kunnen dan geventileerd worden. Als je thuiskomt, maak je je bed op en ga je weer liggen in een schoon en fris bed. Hang de laatst gebruikte handdoek te drogen. Vochtige was kan erg stinken.

Tijdens het verblijf in het vakantiehuis of appartement wordt er niet schoongemaakt. Bij een particulier vakantiehuis is de eindschoonmaak meestal exclusief en kunt u deze zelf doen. Wanneer u een eindschoonmaak bestelt, betaalt u meestal ter plekke. De kosten van de eindschoonmaak zijn meestal afhankelijk van de grootte van het vakantiehuis en de faciliteiten (sauna, whirlpool, zwembad). U vindt de kosten voor de eindschoonmaak in de beschrijving van de accommodatie.

Het huis moet schoon en opgeruimd zijn. Als dit niet het geval is, moet dit onmiddellijk worden gemeld aan de persoon die de ontvangst heeft geregeld, zodat hij het kan corrigeren. Daarnaast dient de huurder de zaak binnen 24 uur te melden bij de verhuurder.

Uw financiƫn voorbereiden op een lang verblijf in het buitenland

Ben je klaar om voor lange tijd naar het buitenland te gaan of zelfs permanent te werken? Dan kun je het beste zoveel mogelijk regelen voordat je vertrekt. Afhankelijk van het land van bestemming moet u begrijpen hoe verblijfsdocumenten, belastingen, sociale zekerheid en uitkeringen voor u veranderen.

Ben je op vakantie in het buitenland? Goed om te weten dat je reisverzekering nog loopt. Voorbeelden hiervan zijn medische rekeningen en diefstal. U moet kunnen aantonen dat u in het buitenland bent met een factuur of kwitantie. Let op: Uw reisverzekering dekt uw vakantiehuis in Nederland niet. U hoeft niet te betalen om te overnachten. Om deze spullen vergoed te krijgen, kun je een inboedelverzekering met vluchtdekking afsluiten.

Als u verhuist naar een land waarvoor een visum vereist is, vraag dan het voordeligste langetermijnvisum aan, afhankelijk van uw situatie. Zo kunnen reizigers die niet werken genoegen nemen met een toeristenvisum, terwijl reizigers die willen studeren of werken een visum nodig hebben waarmee ze deze activiteiten kunnen ondernemen.